Om Haldenmusikk.no

Det er viktig å ta vare på lokal musikk!

Magnus og Henrik

Haldenmusikk.no er et bachelorprosjekt utviklet for Østfoldmuseene av Henrik Næss Diesen og Magnus Mjørud ved Høgskolen i Østfold. Prosjektet går ut på å starte registreringen av Haldenmusikk og presentere informasjonen på nettsiden. I tillegg til informasjonen som er lagt ut, blir både lyd og bilde fra utgivelsen digitalisert.

Grunnen til at vi ønsker å samle og digitalisere haldenmusikk er for å ta vare på musikken, så den ikke forsvinner. Måten folk flest hører musikk på endrer seg, og mange kvitter seg med CD-er, vinyler og kassetter, da kan lokal musikkhistorie gå rett i søpla.

Vi offentliggjør ikke musikken vi har digitalisert, men når prosjektet nærmer seg komplett vil det være mulig å sette opp en digital utstilling, som også kan innholde lydsporene på utgivelsene.

Hva er haldenmusikk?

Haldenmusikk.no inneholder utgivelser med Haldenartister som er offentliggjort av plateselskap eller artist. Det er nærmest umulig å lage en definisjon på hva en Haldenartist er, men vi definerer det som at musikeren har sterk tilknytning til Halden, og er en del av artisten. Med sterk tilknyttning mener vi først og fremst at artisten bor eller har bodd i Halden. Artisten bør også ha en tilknytning til Halden.

Hvordan fungerer haldenmusikk.no?

Søkefeltet øverst på siden søker gjennom alle utgivelsene og treffene i søkeresultatet skal inneholde ordene det er søkt på.

I navigasjonsbaren kan du søke på album og artist etter bokstaver. Du kan også søke kun etter format eller tiår. Alle utgivelsene som er lagt inn vises når du klikker på "alle utgivelser".

Ønsker du å bidra?

Utgivelsene som nå ligger inne har vi fått tak i av andre musikkinteresserte haldensere. Det finnes veldig mange utgivelser som ikke er med i samlingen enda, så vi setter pris på om du besitter en Haldenutgivelse, eller informasjon om at det finnes. Se arbeidsdokumentet vårt, her legger vi inn utgivelser vi har lagt inn, og utgivelser som vi ikke har lagt inn, men som vi vet finnes.

Kontakt oss gjennom kontaktskjema eller Henrik Næss Diesen på henrik.diesen@gmail.com eller telefon 902 16 555.